Zwerfafval staat in de top drie van ergernissen op scholen. Zwerfafval heeft een negatieve invloed op de uitstraling en het imago van de school en zorgt voor hogere schoonmaakkosten. Feiten en ontwikkelingen die van invloed zijn op het facilitair beleid. Want hoe ga jij om met restafval en de verwerking ervan?

Slim gebruik én hergebruik
Wij helpen je graag om jouw onderwijsinstelling (zwerf)afvalvrij te maken. Afval dat wordt weggehaald recyclen we en brengen we weer terug in bruikbare vorm. Maar we geven ook advies hoe we het gedrag kunnen beïnvloeden om zo afvalstromen te kanaliseren. Dit doen we samen met onze partners Returnity en Hubbub. We hebben al bewezen succes bij onder meer Hogeschool Windesheim en ID College.

“Onze methode maakt circularity bereikbaar en beschikbaar voor onderwijsinstellingen die op relatief laagdrempelige, slimme wijze hun steentje bij willen bedragen aan een beter milieu.”

Studenten en scholieren betrekken
Om duurzame inspanningen kracht bij te zetten loont het om de zwerfafvalproblematiek bij de bron aan te pakken: de vervuilers. Oftewel, studenten, scholieren en medewerkers. Wij hebben inmiddels voor een aantal opdrachtgevers in het onderwijs ludieke en interactieve maatwerkprogramma’s ontwikkeld om zwerfafval terug te dringen door het betrekken van de vervuilers. Door bijvoorbeeld gamification te integreren in het programma maken we afval reduceren leuk. En wat leuk is, wordt bewezen sneller geadopteerd.

Wereldbol Returnity - Hago

Renew. Re-use. Repeat.

Duurzaam onderwijs! Liefst in een afvalvrije wereld. Dat is wat jij wilt. Returnity helpt je om duurzame voornemens praktisch, concreet én economisch verantwoord vorm te geven.

Returnity

Hebben wij jouw interesse gewekt?

Koffie afspraak - Hago

Koffie?

Nieuwsgierig naar wat Hago Onderwijs voor jouw organisatie kan betekenen? Dan gaan we graag in gesprek. Stuur ons een bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

Contactgegevens
Schijf je in voor de nieuwsbrief - Hago

Blijf up-to-date!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen, trends en innovaties die interessant voor jouw organisatie kunnen zijn.

Inschrijven
Deel dit artikel: